Bolognese-päivä

Seuraava Bolognesepäivä järjestetään syyskuussa 2024! Lisätietoa lähempänä ajankohtaa. 

Mikä on Bolognese-päivä?

Bolognesepäivä on Bolognese ry:n järjestämä yhden päivän tapahtuma, joka koostuu sekä järjestetystä ohjelmasta että vapaasta yhdessäolosta koirien kanssa. Hyvä ruoka on olennainen osa Bolognesepäivää. Bolognesepäivä pyritään pitämään vuosittain. 

Bolognesepäivään voi osallistua, vaikka ei olisikaan yhdistyksen jäsen. Päivä onkin erinomainen mahdollisuus tutustua rotuun. Paikalla on kasvattajia, lemmikkikoiran omistajia sekä tietenkin monta bolognesea. Tunnelma on rento ja keskusteluille on aikaa.

Ensimmäinen Bolognesepäivä järjestettiin syksyllä 2010 Kuralan Kartanotilalla Pöytyällä. Päivän järjesti Bolognese ry:tä edeltänyt Suomen Kääpiökoirayhdistyksen (nykyään Suomen Kääpiökoirat ry) Bolognese-alajaosto ensimmäisenä toimintavuonnaan. Bolognesepäivä osoittautui välittömästi erinomaiseksi ideaksi, ja siitä tuli käytännössä heti yhdistyksen suosituin tapahtuma. Tämän jälkeen Bolognesepäivä on järjestetty vuosittain.

Ohjelmassa on vuosien varrella ollut erilaisia luentoja sekä tekemistä yhdessä koirien kanssa. Turkinhoitoon on tutustuttu monta kertaa. Tuote-esittelyitäkin on järjestetty.

Missä Bolognese-päivät järjestetään?

Paikka vaihtelee. Päiviä on järjestetty lähellä Helsinkiä, Turun seudulla, Tampereen seudulla ja kerran myös Oulussa.

BOLOGNESEPÄIVÄT AIKAJÄRJESTYKSESSÄ

2020: Verkkotapahtuma 
2019: Tuomarlan tila, Valkeakoski
2018: PetBros, Nurmijärvi
2017: Reposelkä, Kiiminki
2016: Pohjantila, Loimaa
2015: Koiviston Kestikievari, Sastamala
2014: Kuralan Kartanotila, Pöytyä
2013: Ojakkalan työväentalo, Vihti
2012: Koiviston Kestikievari, Sastamala
2011: Pasilan Rauhanasema, Helsinki
2010: Kuralan Kartanotila, Pöytyä