Kasvattajat ja pennun hankinta

Missä tutustua rotuun?

Bolognesepäivä

Bolognese ry järjestää vuosittain Bolognesepäivän. Päivä on kaikille avoin, eli voit osallistua, vaikka et olisi yhdistyksen jäsen. Mukana on aina monta koiraa omistajineen. Bolognesepäivä on erinomainen mahdollisuus tavata sekä kasvattajia että lemmikkikoiran omistajia. Tunnelma on rento ja keskusteluille on aikaa. Voit lukea Bolognesepäivästä lisää täältä.

Kaivopuiston yhdistysteltta

Rotujärjestö Suomen Kääpiökoirat ry järjestää vuosittain oman erikoisnäyttelynsä Helsingin Kaivopuistossa elo-syyskuun taitteessa. Bolognese ry:llä on puistossa oma teltta, jossa voi käydä piipahtamassa ja juttelemassa rodusta. Samalla näkee näyttelyyn osallistuvia koiria. Koska näyttelypaikka on julkinen puisto, paikalle voi tulla myös oman koiran kanssa.

Koiranäyttelyt

Koiranäyttelyissä tapaa varsinkin kasvattajia ja aktiivisia harrastajia. Bologneset ovat näyttävimmillään pestyinä ja puunattuina. Näyttelyitä järjestetään ympäri Suomen, talvella sisähalleissa ja kesällä ulkokentillä. Pentuja voi käydä katsomassa pentunäyttelyissä. Pääsääntöisesti näyttelyihin saa tulla vain näyttelyyn ilmoitetun koiran kanssa, mutta ulkonäyttelyihin saa silloin tällöin ottaa mukaan myös ns. turistikoiria, mikäli rokotukset ovat kunnossa ja rokotustodistus mukana (varmista aina järjestäjiltä etukäteen).

Näyttelyiden aikataulut julkaistaan noin viikkoa ennen tapahtumaa. Niistä näkee, kuinka monta bolognesea näyttelyyn osallistuu (vai osallistuuko yhtäkään), mistä kehästä bolognesen löytää ja mihin kellonaikaan rodun arvostelun arvioidaan suunnilleen tapahtuvan. Suurin koiramäärä, parikymmentä bolognesea, on nähtävillä joulukuussa Helsingin Messukeskuksen Voittaja-näyttelyissä.