Yhdistys

Bolognesepäivä

Mikä Bolognesepäivä on?

Bolognesepäivä on Bolognese ry:n vuosittain järjestämä yhden päivän tapahtuma, joka koostuu sekä järjestetystä ohjelmasta että vapaasta yhdessäolosta koirien kanssa. Hyvä ruoka on olennainen osa Bolognesepäivää.

Bolognesepäivään voi osallistua, vaikka ei olisikaan yhdistyksen jäsen. Päivä onkin erinomainen mahdollisuus tutustua rotuun. Paikalla on kasvattajia, lemmikkikoiran omistajia sekä tietenkin monta bolognesea. Tunnelma on rento ja keskusteluille on aikaa.

Ensimmäinen Bolognesepäivä järjestettiin syksyllä 2010 Kuralan Kartanotilalla Pöytyällä. Päivän järjesti Bolognese ry:tä edeltänyt Suomen Kääpiökoirayhdistyksen (nykyään Suomen Kääpiökoirat ry) Bolognese-alajaosto ensimmäisenä toimintavuonnaan. Bolognesepäivä osoittautui välittömästi erinomaiseksi ideaksi, ja siitä tuli käytännössä heti yhdistyksen suosituin tapahtuma. Tämän jälkeen Bolognesepäivä on järjestetty vuosittain.

Ohjelmassa on vuosien varrella ollut erilaisia luentoja sekä tekemistä yhdessä koirien kanssa. Turkinhoitoon on tutustuttu monta kertaa. Tuote-esittelyitäkin on järjestetty.

Missä Bolognesepäivä järjestetään?

Paikka vaihtelee. Päiviä on järjestetty lähellä Helsinkiä, Turun seudulla, Tampereen seudulla ja kerran myös Oulussa.

Bolognesepäivät aikajärjestyksessä

2020: Verkkotapahtuma etäyhteyksin 26.9. – 27.9.2020

2019: Tuomarlan tila, Valkeakoski

2018: PetBros, Nurmijärvi

2017: Reposelkä, Kiiminki

2016: Pohjantila, Loimaa

2015: Koiviston Kestikievari, Sastamala

2014: Kuralan Kartanotila, Pöytyä

2013: Ojakkalan työväentalo, Vihti

2012: Koiviston Kestikievari, Sastamala

2011: Pasilan Rauhanasema, Helsinki

2010: Kuralan Kartanotila, Pöytyä