Bolognesepäivä 28.9.2019

Järjestyksessä jo 10. Bolognesepäivä järjestetään lauantaina 28.9.2019 alkaen klo 10 Tuomarlan tilalla Valkeakoskella.

Tuomarlan tilasta kerrotaan seuraavaa:

Tuomarla on Sääksmäen emäpitäjän vanhimpia maatiloja. Se sijaitsee Valkeakoskella Kärjenniemen kylässä arvokkaassa kulttuurimaisemassa. Tilan erityispiirre on perinnebiotoopit eli vanhat katajakedot, niityt ja hakamaat, jotka on luokiteltu maakunnallisesti arvokkaiksi. Perinnebiotoopit edustavat Suomen uhanalaisimpia luontotyyppejä.

Päivän teemana on ruokinta ja hyvinvointi. Tutkittua tietoa koirien ruokinnasta kertoo MMT Johanna Anturaniemi, joka työskentelee mm. Yliopistollisen eläinsairaalan ruokintaklinikalla ja DOGRISK-tutkimusryhmässä. Lisäksi Johanna opiskelee eläinlääketiedettä. Erityisesti raakaruokinta on lähellä Johannan sydäntä.

Päivä aloitetaan kiireettömällä brunssilla, jossa tarjoillaan lähiruokaa (paikalle kannattaa siis tulla nälkäisenä!). Myöhemmin syödään herkullista lounasta ja nautitaan iltapäiväkahvit. Tilan perinnemaisemaan tutustutaan yhdessä koirien kanssa, koirat saavat juosta myös vapaana.

Yhdistys tukee tapahtumaa osallistumalla päivän kustannuksiin (jäsenhinta). Bolognesepäivä on avoin myös yhdistykseen kuulumattomille, ja se onkin erinomainen mahdollisuus tutustua rotuun.

Päivän hintatiedot:

Bolognese ry:n jäsenet (vuosijäsen/perhejäsen): Aikuinen 40 €
Bolognese ry:n jäsenen alle 18-vuotias lapsi 30 €

Yhdistykseen kuulumattomat: Aikuinen 70 € / Alle 18-vuotias 45 €

Ilmoittautumiset rahastonhoitaja Marja-Liisa Laitilalle osoitteeseen rahastonhoitaja@bolognesery.fi 18.9. mennessä. Ilmoitathan myös mahdolliset ruokarajoitteet.

Päivään voidaan ottaa rajoitettu määrä osallistujia käytössä olevan tilan mukaan.