Ajankohtaista

Bolognesepäivä 28.9.2019

Järjestyksessä jo 10. Bolognesepäivä järjestetään lauantaina 28.9.2019 alkaen klo 10 Tuomarlan tilalla Valkeakoskella.

Tuomarlan tilasta kerrotaan seuraavaa:

Tuomarla on Sääksmäen emäpitäjän vanhimpia maatiloja. Se sijaitsee Valkeakoskella Kärjenniemen kylässä arvokkaassa kulttuurimaisemassa. Tilan erityispiirre on perinnebiotoopit eli vanhat katajakedot, niityt ja hakamaat, jotka on luokiteltu maakunnallisesti arvokkaiksi. Perinnebiotoopit edustavat Suomen uhanalaisimpia luontotyyppejä.

Päivän teemana on ruokinta ja hyvinvointi. Tutkittua tietoa koirien ruokinnasta kertoo MMT Johanna Anturaniemi, joka työskentelee mm. Yliopistollisen eläinsairaalan ruokintaklinikalla ja DOGRISK-tutkimusryhmässä. Lisäksi Johanna opiskelee eläinlääketiedettä. Erityisesti raakaruokinta on lähellä Johannan sydäntä.

Päivä aloitetaan kiireettömällä brunssilla, jossa tarjoillaan lähiruokaa (paikalle kannattaa siis tulla nälkäisenä!). Myöhemmin syödään herkullista lounasta ja nautitaan iltapäiväkahvit. Tilan perinnemaisemaan tutustutaan yhdessä koirien kanssa, koirat saavat juosta myös vapaana.

Laita päivä kalenteriin! Ilmoittautumisohjeet ja hintatiedot tulevat lähempänä tapahtumaa. Bolognesepäivä on avoin myös niille, jotka eivät ole Bolognese ry:n jäseniä, ja se onkin erinomainen mahdollisuus tutustua rotuun.