Random header image... Refresh for more!

Yhteenveto hallituksen kokouksesta 29.9.2018

Hallitus tiedottaa:

Bolognese ry:n hallitus kokoontui Bolognesepäivän päätteeksi 29.9.2018.

Seuraavassa on tiivistelmä hallituksen käsittelemistä asioista. Yksittäisiä henkilöitä koskevia asioita ei julkaista, ei liioin yhdistyksen pyörittämiseen liittyviä juoksevia asioita.

Päivitettiin toimihenkilöt. Www-sivujen päivittämisestä vastaa webmasterin roolissa Marja Härmänmaa.

Vahvistettiin hallituksen FB-ryhmässä tehty päätös tukea Ladies Kennel Clubin järjestämään hyväntekeväisyystapahtumaa (Rotukoirakävely, tuotto hypokoirille) 50 €:lla.

Keskusteltiin SKKY:n erikoisnäyttelyn rotuteltasta. Tapahtuma koettiin tärkeäksi ja siitä halutaan tehdä jokavuotinen perinne. Ideoitiin, miten tapahtumaa voidaan jatkossa kehittää.

Juuri ennen kokousta päättynyt Bolognesepäivä todettiin onnistuneeksi. Paikalla oli 28 henkeä koirineen eikä tilaan olisi mahtunut yhtään enempää. Ohjelmassa oli Kia Stenlundin luento kotikoiran kouluttamisesta, Maria Molanderin vetämä opastus turkinhoidosta sekä JTO-katsaus, josta vastasi myös Maria Molander. Ensi vuonna järjestyksessä on jo kymmenes Bolognesepäivä.

Todettiin, että materiaali Suomen Kennelliiton Hanki koira -sivustolle on lähetetty ja nyt vain odotellaan, että materiaali julkaistaan.

JTO-toimikunta ja Club Show -toimikunta raportoivat töidensä edistymisestä. JTO-toimikunta tulee toteuttamaan muutaman terveyskyselyä laajentavan ja täydentävän täsmäkyselyn sellaisista ongelmista tai sairauksista, jotka ovat joko korostuneet terveyskyselyn vastauksista tai joiden tiedetään/arvellaan olevan rodussa yleisempiä kuin aiemmin ymmärrettiin. Nämä täsmäkyselyt on suunnattu vain sellaisille henkilöille, joiden koirilla on todettu kyseistä ongelmaa. Kysely toteutetaan ainakin maksasairauksista.

Club Show:n sijasta päätettiin panostaa SKKY:n Kaivopuiston erikoisnäyttelyyn, jonne yhdistys tulee hankkimaan omia palkintojaan (esimerkiksi luokkasijoitusruusukkeet, erityispalkinnot, osallistujalahjat jne.). Myös kehän koristelemiseen panostetaan. Tapahtuma kulkee käsi kädessä yhdistysteltan kanssa. Teltta pyritään sijoittamaan kehän läheisyyteen ja palkinnot voidaan pitää teltalla esillä ennen näyttelyä.

Keskusteltiin www-sivujen uudistamisesta. Todettiin, että mahdollinen laajempi muutostyö tehdään ensi vuonna, jolloin siihen tarvittava raha voidaan varata ensi vuoden talousarvioon. Samoin keskusteltiin yhdistyksen logosta. Päätettiin järjestää kaikille avoin ideakilpailu, jonka tarkoituksena on kerätä materiaalia valmiin logon ideoimista varten. Kilpailu järjestetään vielä tämän vuoden puolella. Samalla päätettiin, että kunhan logo on olemassa, yhdistykselle hankitaan roll-up, jota tarvitaan tapahtumissa, joissa yhdistys on esillä.

Päätettiin avata yhdistykselle oma Instagram-tili.

Päätettiin ostaa BologneseUutisten päätoimittaja Maria Molanderin käyttöön InDesign-taitto-ohjelma. Todettiin, että Maria Molanderilla on parhaillaan työn alla Vuoden Bolognese -julkaisu, joka ilmestyy lokakuussa. BologneseUutisten toinen numero ilmestyy ennen joulua. Todettiin, että ensi vuonna Vuoden Bolognese -julkaisu ilmestyy keväällä, BologneseUutisten ensimmäinen numero kesällä ja toinen numero ennen joulua.

Todettiin, että Helsingin yliopiston Koirangeenit-tutkimusryhmä, joka vetäjä on professori Hannes Lohi, on tarjoutunut tekemään genomisekvensoinnin tuntematonta PRA:n muotoa sairastavalle koiralle, mikäli yhdistys maksaa sekvensoinnin. Todettiin, että talousarviossa PRA-tutkimukseen on varattu 1000 €. Päätettiin avustaa Hannes Lohen tutkimusryhmää 1000 €:lla. Raha on varattu tuntematonta PRA:n muotoa sairastavan koiran koko genomin sekvensointiin. Helsingin yliopisto ottaa myös yhteyttä Ruotsin maatalousyliopistossa toimivaan tutkija Tomas Bergströmin vetämään ryhmään ja kartoittaa yhteistyön mahdollisuuden.

Seuraavan kerran hallitus kokoontuu 15.12.2018 Helsingin kansainvälisen koiranäyttelyn yhteydessä.

lokakuu 15, 2018

Bolognesepäivä 2018

Kirjoittanut: Susanna

Vietimme mukavan Bolognesepäivän Nurmijärvellä. Tila ei ehkä ollut visuaalisesti paras mahdollinen, mutta meidän aikataululla ainoa sopiva.
Uskon, että kenellekään ei jäänyt nälkä, ja toivon, että saitte vinkkejä koirakouluttajalta ja niksejä myös turkinhoitoon.

Ensi vuoden Bolognesepäivää alamme jo suunnittelemaan hyvissä ajoin keväällä. Toiveita ohjelmasta otamme ilolla vastaan.

Nyt on aika hallituksen hieman vetää henkeä ja antaa uusien ideoiden virrata mieleen.

Syksyllä tulossa vielä Vuoden Bolognese 2017 -julkaisu, Bologneselehti ja Joulukalenteri Facebook sivulle.

ISO KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE !

lokakuu 2, 2018

KAIVARI 2018

KAIVARI!

Suomen kääpiökoirayhdistyksen (SKKY) vuotuisessa näyttelyssä Helsingin Kaivopuistossa sunnuntaina, 26.8., bologneset olivat erinomaisesti edustettuina. Bolognese ry:llä oli puistossa oma teltta, josta jaettiin rotuinfoa ja jossa oli mahdollista tutustua niin koiriin kuin kasvattajiinkin. Näyttelyssä kilpaili yhteensä 18 boloa, ja heitä oli ammattitaidolla arvostelemassa myös bolognese-koirien kasvattajana tunnettu ruotsalainen Carina Johansson. Näyttelyn tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä. Kisan voitti Hellevi Fellmanin lumoava narttu, Luminosa Pepita D’oro tullen rodun parhaaksi. Kakkossijalle, vastakkaisen sukupuolen parhaaksi nousi Erja Niemisen ja Eveliina Sinervon omistama topakka uros, Bounien One In The Eye. Kavattajakisassa kunnostautui Kennel Bounien upealla nelikollaan, Bounien One In The Eye, Bounien View From The Top, Bounien Undercover Angel ja Bounien Quicksilver. Lämpimät onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille, ennen kaikkea tuomarillemme Carinalle!

 

(Eveliina, Carina ja Hellevi sekä voittajat
Bounien One In The Eye ja Luminosa Pepita d’oro)

 

 

(Eveliina, Lotta Ravaska, Erja ja Niina Kuisma sekä Kennel Bounienin voittoisat kasvatit vasemmalta:
Bounien One In The Eye, Bounien View From The Top, Bounien Undercover Angel ja Bounien Quicksilver)

 

 

(Kaivarin bolot, kuva @Ossi Parma)

 

 

syyskuu 3, 2018

YLIMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

 

Bolognese ry:n ylimääräinen yhdistyskokous järjestettiin 1.8.2018. Uusi puheenjohtaja jäljellä olevalle toimikaudelle on valittu. Tervetuloa, Heini Vähä-Ruohola!

elokuu 23, 2018

Bolognesepäivä 2017

Bolognesepäivää vietettiin mukavalla porukalla Kiimingissä ruskan keskellä. Koirat tutustuivat iloisina toisiinsa ja omistajat vaihtoivat kokemuksia. Myös turkinhoito on aina ajankohtainen asia. Siitä olisi riittänyt kertomista ja tekemistä vaikka koko päiväksi!

Saimme tietoa ja kokemuksia kaverikoiratoiminnasta. Bologneset rakastavat hellimistä, joten suosittelemme tutustumaan lajiin: https://www.kennelliitto.fi/kaverikoirat

Rally-tokon salaisuuksiin perehdyttiin ja osa koirista osoitti luontaista taipumusta lajiin.

Kiitokset kaikille osallistujille mukavasta päivästä!

syyskuu 24, 2017

Bolognesepäivä 23.9.2017

Vuoden 2017 Bolognesepäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Pohjois-Suomessa, Oulun lähellä Kiimingin Reposelässä. Ohjelmassa on tutustumista eri harrastuksiin koiran kanssa, apua turkinhoitoon ja yhdessäoloa.

AIKA:
Lauantaina 23.9.2017 klo 10-16

PAIKKA:
Reposelkä, Reposeläntie 435, Kiiminki (30 km Oulusta). Reposelässä voi myös yöpyä! Tiedustelut: Maria Molander, puh. 050 3288159.
Koirat saavat oleilla myös sisätiloissa, mutta kannattaa ottaa koiralle oma boksi tai häkki mukaan, niin koira voi odotella siinä esim. ruokailun ajan.

HINTA:
Bolognese ry:n jäsen ja hänen perheensä 20 € / henkilö, 4–12-vuotiaat lapset 15 €.
Yhdistykseen kuulumaton henkilö 45 €, mukaan tulevat perheenjäsenet 30 €, 4–12-vuotiaat lapset 20 €.
Hinta sisältää aamupalan, lounaan ja iltapäiväkahvit.

ILMOITTAUTUMISET:
14.9. mennessä Niina Kuisma, jasensihteeri@bolognesery.fi

Yöpyminen on mahdollista 1-4 hengen huoneissa hintaan 20 €/ huone. Omat pyyhkeet ja lakanat mukaan  tai lakanoiden vuokraus 10 €/hlö. Paikalle voi saapua perjantaina 22.9. klo 18 jälkeen. Perjantai iltana lämmitämme saunan. Huoneen hintaan kuuluu iltapala ja aamupala.

Lämpimästi tervetuloa!

elokuu 22, 2017

Bolognesepäivä 26.11.2016

Vuoden 2016 Bolognesepäivä järjestetään lauantaina 26.11.2016 Pohjantilalla Loimaalla (Joenperäntie 262, 32200 Loimaa) alkaen klo 10. Päivä päättyy n. klo 15/16.

Ohjelmassa:
“Bolognese pähkinänkuoressa”
“Vieraana Eläinrefleksologi Tiina Väisänen, Sonarc: Eläinvyöhyketerapia koiran hoitomuotona & Lisäravinteet koiran arjessa”
“Turkinhoitotuotteiden erikoisliike Roppi esittelee harjausnesteitä ja antaa neuvoja turkkiongelmissa”

Ohjelmassa on toki myös muiden bolognesien ja heidän omistajiensa tapaamista ja rentoa yhdessäoloa.

Päivän hinta:
Bolognese ry:n jäsen ja hänen perheensä 20 € / henkilö, 4–12-vuotiaat lapset 15 €.
Yhdistykseen kuulumaton henkilö 45 €, mukaan tulevat perheenjäsenet 30 €, 4–12-vuotiaat lapset 20 €.

Päivän hinta sisältää ohjelman, tervetulokahvin ja sämpylän sekä lounaan ja iltapäiväkahvin.

Ilmoittautuminen osoitteeseen heini.vaharuohola@gmail.com 16.11.2016 mennessä. Saat vastausviestissä maksutiedot. Kerro myös mahdolliset erikoisruokavaliot.

Tervetuloa!

marraskuu 11, 2016

Vuosikokous 31.3.2016

Bolognese ry:n vuosikokous järjestettiin 31.3.2016 klo 19.30 Forssan ABC-aseman kokoustilassa.

Kokouksessa vahvistettiin Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistyksen sääntöihin tekemät korjaukset sekä hyväksyttiin yhdistyksen hallituksen esitys yhdistyksen kasvattajalistan säännöiksi.

Hallituksen jäsenistä erovuoroisia olivat Ann-Sofie Berts ja Niina Kuisma. Kumpikin valittiin uudelle kaudelle.

PRH:n sääntökorjaukset

Kasvattajalistan säännöt

maaliskuu 17, 2016

Ihanaa!

Sillä nyt voi liittyä Bolognese-yhdistykseen!

Käy täyttämässä jäsenanomuskaavake: LINKKI. Muistathan, että tänä vuonna yhdistykseen liittyviltä ei peritä liittymismaksua lainkaan.

Seuraavaksi kannattaa kirjoittaa kalenteriin syksyn tärkeimmän bolognesetapahtuman päivämäärä: Bolognesepäivä järjestetään lauantaina 28.11.2015 Koiviston Kestikievarissa Sastamalassa (n. 45 km Tampereelta Porin suuntaan). Päivän teemana on erityisesti turkinhoito ja muut hoitotoimenpiteet sekä bolognesesta huolehtiminen. Paikalla on myös turkinhoitotuotteiden erikoisliike ROPPI oy, joka esittelee tuotteita ja antaa neuvoja turkkiongelmissa.

Ohjelmassa on toki myös hyvää ruokaa, mukavaa yhdessäoloa ja toisten bolognesien ja omistajien tapaamista.

Syksyllä käynnistyy myös kokonaan uusi tapahtumakonsepti, Bolognesetreffit tai lyhyemmin Bolotreffit. Bolotreffit ovat pienimuotoisia paikallisia tapahtumia, joissa voi tavata erityisesti samalla alueella asuvia bologneseja ja omistajia (toki kauempaakin saa tulla!). Pari tuntia kestävillä treffeillä on pientä tarjoilua ja yhdessä tehdään jotain mukavaa, käydään lenkillä, opetellaan pieniä temppuja, tutustutaan agilityyn jne. jne. Ja tietenkin jutustellaan koirista.

Ensimmäiset Bolotreffit järjestetään näillä näkymin Salossa. Tästä lisää hieman myöhemmin.

Bolotreffien järjestämisessä toivotaan myös apua jäseniltä. Jos olet kiinnostunut Bolotreffien järjestämisestä omassa kaupungissasi, kerro! Myös toiveita paikkakunnista saa esittää, yritetään sitten katsoa, miten saadaan järjestymään.

Jatkosuunnitelmista lisää myöhemmin, mutta paljastetaan jo tässä, että ensi vuonna on tarkoitus mm. käynnistää näyttelykoirien Vuoden Bolognese -kilpailu!

lokakuu 1, 2015

Uusi yhdistys: Bolognese ry

Bolognese ry perustettiin Turussa 29.3.2015. Se jatkaa samana päivänä lakkautetun Bolognese-alajaoston aloittamaa työtä rodun parissa. Alajaosto ehti toimia viisi vuotta: se perustettiin vuonna 2009, ja varsinainen toiminta käynnistyi vuonna 2010. Ensimmäisen kahdenkymmenen vuoden aikana – ensimmäiset bologneset tuotiin Suomeen vuonna 1989 – rodulla ei Suomessa ollut omaa yhdistystä.

Yhdistyksen ensimmäisessä vuosikokouksessa valittiin yhdistyksen ensimmäinen hallitus: puheenjohtaja on Anna Ratia ja hallituksen jäsenet ovat Ann-Sofie Berts, Niina Kuisma, Eveliina Nieminen, Erja Nieminen, Hanna Palm, Kaarina Siivonen ja Heini Vähä-Ruohola. Yhdistyksen sääntöjen mukaan ensimmäisen hallituksen erovuorot arvotaan, ja arvonnan tulos oli seuraava: yhden vuoden kaudella ovat Ann-Sofie Berts ja Niina Kuisma, kahden vuoden kaudella Eveliina Nieminen ja Kaarina Siivonen sekä kolmen vuoden kaudella Erja Nieminen, Hanna Palm ja Heini Vähä-Ruohola. Puheenjohtajan kausi on kaksivuotinen.

Yhdistyksen toiminnantarkastajaksi valittiin Bjarne Nikkilä ja hänen varamiehekseen Mikael Viskari.

Vuosikokouksessa hyväksyttiin myös toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015.

Toimintasuunnitelma 2015
Talousarvio 2015

Seuraavaksi uusi hallitus työskentelee yhdistyksen toiminnan käynnistämiseksi. Yhdistys rekisteröidään, sille avataan tili ja se liittyy jäsenyhdistyksenä Suomen Kääpiökoirayhdistykseen, Helsingin Seudun Kennelpiiriin ja Suomen Kennelliittoon. Kun yhdistys on rekisteröity ja tili avattu, pystytään jäsenanomuksia ottamaan vastaan. Hallitus tiedottaa heti, kun yhdistykseen on mahdollista liittyä!

Hallitus myös valmistelee yhdistyksen kasvattajasääntöjä. Tarkoituksena on, että kasvattajan yhteystiedot voidaan julkaista yhdityksen sivuilla kasvattajahakemistossa, mikäli kasvattaja sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä. Hallituksen sääntöesitys käsitellään ylimääräisessä yhdistyskokouksessa, jonka aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Sääntöesitys on nähtävissä kahta viikkoa ennen kokousta yhdistyksen www-sivuilla.

Hallitus toivottaa kaikki tervetulleeksi uuteen yhdistykseen!

maaliskuu 30, 2015