Random header image... Refresh for more!

KAIVARI 2018

KAIVARI!

Suomen kääpiökoirayhdistyksen (SKKY) vuotuisessa näyttelyssä Helsingin Kaivopuistossa sunnuntaina, 26.8., bologneset olivat erinomaisesti edustettuina. Bolognese ry:llä oli puistossa oma teltta, josta jaettiin rotuinfoa ja jossa oli mahdollista tutustua niin koiriin kuin kasvattajiinkin. Näyttelyssä kilpaili yhteensä 18 boloa, ja heitä oli ammattitaidolla arvostelemassa myös bolognese-koirien kasvattajana tunnettu ruotsalainen Carina Johansson. Näyttelyn tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä. Kisan voitti Hellevi Fellmanin lumoava narttu, Luminosa Pepita D’oro tullen rodun parhaaksi. Kakkossijalle, vastakkaisen sukupuolen parhaaksi nousi Erja Niemisen ja Eveliina Sinervon omistama topakka uros, Bounien One In The Eye. Kavattajakisassa kunnostautui Kennel Bounien upealla nelikollaan, Bounien One In The Eye, Bounien View From The Top, Bounien Undercover Angel ja Bounien Quicksilver. Lämpimät onnittelut voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille, ennen kaikkea tuomarillemme Carinalle!

 

(Eveliina, Carina ja Hellevi sekä voittajat
Bounien One In The Eye ja Luminosa Pepita d’oro)

 

 

(Eveliina, Lotta Ravaska, Erja ja Niina Kuisma sekä Kennel Bounienin voittoisat kasvatit vasemmalta:
Bounien One In The Eye, Bounien View From The Top, Bounien Undercover Angel ja Bounien Quicksilver)

 

 

(Kaivarin bolot)

 

 

syyskuu 3, 2018

YLIMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

 

Bolognese ry:n ylimääräinen yhdistyskokous järjestettiin 1.8.2018. Uusi puheenjohtaja jäljellä olevalle toimikaudelle on valittu. Tervetuloa, Heini Vähä-Ruohola!

elokuu 23, 2018

Bolognesepäivä 2017

Bolognesepäivää vietettiin mukavalla porukalla Kiimingissä ruskan keskellä. Koirat tutustuivat iloisina toisiinsa ja omistajat vaihtoivat kokemuksia. Myös turkinhoito on aina ajankohtainen asia. Siitä olisi riittänyt kertomista ja tekemistä vaikka koko päiväksi!

Saimme tietoa ja kokemuksia kaverikoiratoiminnasta. Bologneset rakastavat hellimistä, joten suosittelemme tutustumaan lajiin: https://www.kennelliitto.fi/kaverikoirat

Rally-tokon salaisuuksiin perehdyttiin ja osa koirista osoitti luontaista taipumusta lajiin.

Kiitokset kaikille osallistujille mukavasta päivästä!

syyskuu 24, 2017

Bolognesepäivä 23.9.2017

Vuoden 2017 Bolognesepäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Pohjois-Suomessa, Oulun lähellä Kiimingin Reposelässä. Ohjelmassa on tutustumista eri harrastuksiin koiran kanssa, apua turkinhoitoon ja yhdessäoloa.

AIKA:
Lauantaina 23.9.2017 klo 10-16

PAIKKA:
Reposelkä, Reposeläntie 435, Kiiminki (30 km Oulusta). Reposelässä voi myös yöpyä! Tiedustelut: Maria Molander, puh. 050 3288159.
Koirat saavat oleilla myös sisätiloissa, mutta kannattaa ottaa koiralle oma boksi tai häkki mukaan, niin koira voi odotella siinä esim. ruokailun ajan.

HINTA:
Bolognese ry:n jäsen ja hänen perheensä 20 € / henkilö, 4–12-vuotiaat lapset 15 €.
Yhdistykseen kuulumaton henkilö 45 €, mukaan tulevat perheenjäsenet 30 €, 4–12-vuotiaat lapset 20 €.
Hinta sisältää aamupalan, lounaan ja iltapäiväkahvit.

ILMOITTAUTUMISET:
14.9. mennessä Niina Kuisma, jasensihteeri@bolognesery.fi

Yöpyminen on mahdollista 1-4 hengen huoneissa hintaan 20 €/ huone. Omat pyyhkeet ja lakanat mukaan  tai lakanoiden vuokraus 10 €/hlö. Paikalle voi saapua perjantaina 22.9. klo 18 jälkeen. Perjantai iltana lämmitämme saunan. Huoneen hintaan kuuluu iltapala ja aamupala.

Lämpimästi tervetuloa!

elokuu 22, 2017

Bolognesepäivä 26.11.2016

Vuoden 2016 Bolognesepäivä järjestetään lauantaina 26.11.2016 Pohjantilalla Loimaalla (Joenperäntie 262, 32200 Loimaa) alkaen klo 10. Päivä päättyy n. klo 15/16.

Ohjelmassa:
“Bolognese pähkinänkuoressa”
“Vieraana Eläinrefleksologi Tiina Väisänen, Sonarc: Eläinvyöhyketerapia koiran hoitomuotona & Lisäravinteet koiran arjessa”
“Turkinhoitotuotteiden erikoisliike Roppi esittelee harjausnesteitä ja antaa neuvoja turkkiongelmissa”

Ohjelmassa on toki myös muiden bolognesien ja heidän omistajiensa tapaamista ja rentoa yhdessäoloa.

Päivän hinta:
Bolognese ry:n jäsen ja hänen perheensä 20 € / henkilö, 4–12-vuotiaat lapset 15 €.
Yhdistykseen kuulumaton henkilö 45 €, mukaan tulevat perheenjäsenet 30 €, 4–12-vuotiaat lapset 20 €.

Päivän hinta sisältää ohjelman, tervetulokahvin ja sämpylän sekä lounaan ja iltapäiväkahvin.

Ilmoittautuminen osoitteeseen heini.vaharuohola@gmail.com 16.11.2016 mennessä. Saat vastausviestissä maksutiedot. Kerro myös mahdolliset erikoisruokavaliot.

Tervetuloa!

marraskuu 11, 2016

Vuosikokous 31.3.2016

Bolognese ry:n vuosikokous järjestettiin 31.3.2016 klo 19.30 Forssan ABC-aseman kokoustilassa.

Kokouksessa vahvistettiin Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistyksen sääntöihin tekemät korjaukset sekä hyväksyttiin yhdistyksen hallituksen esitys yhdistyksen kasvattajalistan säännöiksi.

Hallituksen jäsenistä erovuoroisia olivat Ann-Sofie Berts ja Niina Kuisma. Kumpikin valittiin uudelle kaudelle.

PRH:n sääntökorjaukset

Kasvattajalistan säännöt

maaliskuu 17, 2016

Ihanaa!

Sillä nyt voi liittyä Bolognese-yhdistykseen!

Käy täyttämässä jäsenanomuskaavake: LINKKI. Muistathan, että tänä vuonna yhdistykseen liittyviltä ei peritä liittymismaksua lainkaan.

Seuraavaksi kannattaa kirjoittaa kalenteriin syksyn tärkeimmän bolognesetapahtuman päivämäärä: Bolognesepäivä järjestetään lauantaina 28.11.2015 Koiviston Kestikievarissa Sastamalassa (n. 45 km Tampereelta Porin suuntaan). Päivän teemana on erityisesti turkinhoito ja muut hoitotoimenpiteet sekä bolognesesta huolehtiminen. Paikalla on myös turkinhoitotuotteiden erikoisliike ROPPI oy, joka esittelee tuotteita ja antaa neuvoja turkkiongelmissa.

Ohjelmassa on toki myös hyvää ruokaa, mukavaa yhdessäoloa ja toisten bolognesien ja omistajien tapaamista.

Syksyllä käynnistyy myös kokonaan uusi tapahtumakonsepti, Bolognesetreffit tai lyhyemmin Bolotreffit. Bolotreffit ovat pienimuotoisia paikallisia tapahtumia, joissa voi tavata erityisesti samalla alueella asuvia bologneseja ja omistajia (toki kauempaakin saa tulla!). Pari tuntia kestävillä treffeillä on pientä tarjoilua ja yhdessä tehdään jotain mukavaa, käydään lenkillä, opetellaan pieniä temppuja, tutustutaan agilityyn jne. jne. Ja tietenkin jutustellaan koirista.

Ensimmäiset Bolotreffit järjestetään näillä näkymin Salossa. Tästä lisää hieman myöhemmin.

Bolotreffien järjestämisessä toivotaan myös apua jäseniltä. Jos olet kiinnostunut Bolotreffien järjestämisestä omassa kaupungissasi, kerro! Myös toiveita paikkakunnista saa esittää, yritetään sitten katsoa, miten saadaan järjestymään.

Jatkosuunnitelmista lisää myöhemmin, mutta paljastetaan jo tässä, että ensi vuonna on tarkoitus mm. käynnistää näyttelykoirien Vuoden Bolognese -kilpailu!

lokakuu 1, 2015

Uusi yhdistys: Bolognese ry

Bolognese ry perustettiin Turussa 29.3.2015. Se jatkaa samana päivänä lakkautetun Bolognese-alajaoston aloittamaa työtä rodun parissa. Alajaosto ehti toimia viisi vuotta: se perustettiin vuonna 2009, ja varsinainen toiminta käynnistyi vuonna 2010. Ensimmäisen kahdenkymmenen vuoden aikana – ensimmäiset bologneset tuotiin Suomeen vuonna 1989 – rodulla ei Suomessa ollut omaa yhdistystä.

Yhdistyksen ensimmäisessä vuosikokouksessa valittiin yhdistyksen ensimmäinen hallitus: puheenjohtaja on Anna Ratia ja hallituksen jäsenet ovat Ann-Sofie Berts, Niina Kuisma, Eveliina Nieminen, Erja Nieminen, Hanna Palm, Kaarina Siivonen ja Heini Vähä-Ruohola. Yhdistyksen sääntöjen mukaan ensimmäisen hallituksen erovuorot arvotaan, ja arvonnan tulos oli seuraava: yhden vuoden kaudella ovat Ann-Sofie Berts ja Niina Kuisma, kahden vuoden kaudella Eveliina Nieminen ja Kaarina Siivonen sekä kolmen vuoden kaudella Erja Nieminen, Hanna Palm ja Heini Vähä-Ruohola. Puheenjohtajan kausi on kaksivuotinen.

Yhdistyksen toiminnantarkastajaksi valittiin Bjarne Nikkilä ja hänen varamiehekseen Mikael Viskari.

Vuosikokouksessa hyväksyttiin myös toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015.

Toimintasuunnitelma 2015
Talousarvio 2015

Seuraavaksi uusi hallitus työskentelee yhdistyksen toiminnan käynnistämiseksi. Yhdistys rekisteröidään, sille avataan tili ja se liittyy jäsenyhdistyksenä Suomen Kääpiökoirayhdistykseen, Helsingin Seudun Kennelpiiriin ja Suomen Kennelliittoon. Kun yhdistys on rekisteröity ja tili avattu, pystytään jäsenanomuksia ottamaan vastaan. Hallitus tiedottaa heti, kun yhdistykseen on mahdollista liittyä!

Hallitus myös valmistelee yhdistyksen kasvattajasääntöjä. Tarkoituksena on, että kasvattajan yhteystiedot voidaan julkaista yhdityksen sivuilla kasvattajahakemistossa, mikäli kasvattaja sitoutuu noudattamaan näitä sääntöjä. Hallituksen sääntöesitys käsitellään ylimääräisessä yhdistyskokouksessa, jonka aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin. Sääntöesitys on nähtävissä kahta viikkoa ennen kokousta yhdistyksen www-sivuilla.

Hallitus toivottaa kaikki tervetulleeksi uuteen yhdistykseen!

maaliskuu 30, 2015

Kevään 2015 suuret muutokset

Bolognese-alajaosto toivottaa hauskaa kevättä!

Tärkeää tietoa tulevista muutoksista:

Rotujärjestömme Suomen Kääpiökoirayhdistys ry (SKKY) luopuu kokonaan alajaostoistaan. Jatkossa on tarkoituksena, että kaikilla roduilla on oma rekisteröity rotuyhdistyksensä. Tästä seuraa, että tänä keväänä moni asia muuttuu.

Ensinnäkin Bolognese-alajaoston toiminta lopetetaan. Tilalle perustetaan uusi yhdistys, Bolognese ry. Tämä yhdistys on statukseltaan rotuyhdistys ja se tulee liittymään SKKY:n jäsenyhdistykseksi.

Konkreettinen muutos jäsenille on, että tulevan yhdistyksen jäsenyys ei sisällä SKKY:n henkilöjäsenyyttä, vaan jäsenyydet ovat toisistaan erilliset. Alajaoston jäsenethän olivat myös SKKY:n henkilöjäseniä, koska kyseessä ei ollut oma yhdistyksensä, vaan SKKY:n alaisuudessa toiminut alajaosto. Kaikki tulevan Bolognese ry -yhdistyksen jäsenet kyllä kuuluvat edelleen SKKY:een niin sanottuina yhdistysjäseninä eli he ovat SKKY:n alaisen rotuyhdistyksen jäseniä. Yhdistysjäsenillä ei kuitenkaan ole äänioikeutta SKKY:n kokouksissa.

SKKY:n henkilöjäsenyys ei kuitenkaan pääty automaattisesti, vaan jatkuu, ellei jäsen halua sitä lopettaa. Eli kaikki nykyisen Bolognese-alajaoston jäsenet ovat tällä hetkellä myös SKKY:n henkilöjäseniä ja tämä jäsenyys jatkuu, jos jäsen näin haluaa.

Jos et halua jatkaa SKKY:n jäsenyyttä, olisitko ystävällinen ja ilmoittaisit siitä SKKY:n jäsensihteerille osoitteeseen jasensihteeri.skky@toydogs.net. Niille, jotka eivät ole ilmoittaneet erosta, SKKY lähettää lähipäivinä vuoden 2015 jäsenmaksulaskun (15 € varsinainen jäsen / 7 € perhejäsen). SKKY:n jäsenyys päättyy myös, jos SKKY:n laskun jättää maksamatta. (SKKY:n hallitus toteaa kokouksessaan maksamatta jättäneet eronneiksi.) Toivomme kuitenkin, että erosta ensisijaisesti ilmoitettaisiin.

Kääpiökoirat-lehti, jonka kaikki alajaoston jäsenet ovat saaneet, on ollut nimenomaan SKKY:n jäsenyyteen sisältynyt lehti. Huomaattehan kuitenkin, että paperimuotoista lehteä ei enää ole, vaan SKKY:n lehti ilmestyy nykyään digilehtenä. Linkki on julkinen, ja lehti on siten kaikkien luettavissa. Eli myös SKKY:n yhdistysjäsenet voivat lukea SKKY:n digilehden.

Jos harkitset kahden yhdistyksen jäsenyyden välillä (SKKY / Bolognese ry), myös SKKY suosittelee, että harrastajat kuuluisivat ensisijaisesti oman rotunsa rotuyhdistykseen. Kaikesta rotuun liittyvästä toiminnasta vastaa nimenomaan Bolognese ry (esimerkiksi bolognesepäivä ja muut tapahtumat, pentuvälitys, kasvattajalista).

Mutta on toki täysin mahdollista sekä jatkaa SKKY:n jäsenenä että liittyä uuteen Bolognese ry -yhdistykseen tai jatkaa pelkästään SKKY:n jäsenenä. SKKY toivottaa kaikki jäsenyyttä jatkavat edelleen tervetulleiksi ja kiittää jäsenyytensä päättäviä!

*

Mitä käytännössä sitten tapahtuu? Olemme sopineet SKKY:n kanssa seuraavasta menettelystä:

Bolognese-alajaoston viimeinen vuosikokous järjestetään Turun KV-näyttelyn yhteydessä sunnuntaina 29.3.2015 klo 11 (näyttelyn järjestäjän kanssa on sovittu, että bologneset ovat kehässä klo 10). Kokouskutsu julkaistaan alajaoston www-sivuilla. Tässä kokouksessa käsitellään viimeisen toimintavuoden toimintakertomus ja tilinpäätös sekä päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle. Tämän jälkeen päätetään alajaoston lakkauttamisesta ja jäljelle jääneiden varojen käyttämisestä.

Kun alajaosto lakkautetaan, kaikki siihen liittyneet sitoumukset raukeavat eli esimerkiksi kaikki sitoumuskasvattajasopimukset päättyvät. Uusi yhdistys aloittaa niin sanotusti puhtaalta pöydältä.

Heti alajaoston viimeisen vuosikokouksen jälkeen pidetään uuden yhdistyksen perustamiskokous. Kaikki läsnä olevat henkilöt ovat uuden yhdistyksen perustajajäseniä. Kokouksessa hyväksytään uuden yhdistyksen säännöt (sääntöesitys on luettavissa alajaoston www-sivuilla viikkoa ennen perustamiskokousta) sekä allekirjoitetaan perustamiskirja. Heti tämän jälkeen pidetään uuden yhdistyksen ensimmäinen vuosikokous, jossa valitaan yhdistyksen hallitus.

Tämän jälkeen yhdistyksen hallitus hoitaa yhdistyksen rekisteröimisen, tilin avaamisen ja liittymisen SKKY:een sekä Helsingin Kennelpiiriin sekä laittaa kaikille entisen alajaoston jäsenille tiedon, miten uuden yhdistyksen jäseneksi voi liittyä. Ja tässä kohtaa tietenkin toivomme, että kaikki alajaoston jäsenet liittyvät uuteen yhdistykseen!

Kun asiat on saatu kuntoon, pidetään ylimääräinen yhdistyskokous, jossa hyväksytään ne säännöt, joita noudattamalla pääsee yhdistyksen kasvattajalistalle. Hallitus valmistelee esityksen ja tuo sen ylimääräisen yhdistyskokouksen käsiteltäväksi. Hallituksen esitys kasvattajalistan säännöiksi julkaistaan yhdistyksen www-sivuilla kahta viikkoa ennen ylimääräistä yhdistyskokousta.

Tämän jälkeen yhdistys jatkaa työtä, jonka alajaosto sai viiden vuoden aikana alkuun.

maaliskuu 15, 2015

Bolognesepäivä la 29.11.2014

Kaikki tervetuloa!

Vuoden 2014 bolognesepäivä järjestetään lauantaina 29.11.2014 Turun lähellä Yläneellä, Kuralan Kartanotilalla. Samassa paikassa kuin kaikkien aikojen ensimmäinen bolognesepäivä vuonna 2010. Paikka on todella kaunis ja ruoka herkullista!

http://www.kuralankartanotila.fi/

Teemana on tällä kertaa koiran kanssa harrastaminen ja koiran aktivoiminen. Tarjolla on vinkkejä siitä, mitä kaikkea koiran kanssa voi tehdä. Bolognese on älykäs pieni koira ja nauttii suuresti, kun sille tarjotaan tekemistä. Tämänkertainen bolognesepäivä ehkä herättää kipinän uuden harrastuksen aloittamiseen ja varmasti antaa vinkkejä siitä, miten koiraa voi ihan kotioloissakin aktivoida.

Kokeilussa ovat agility, koiratanssi, pienet temput, toko, rally-toko ja näyttelyt. Harjoituksia ohjaavat ja lajeja esittelevät omien bolognese-koiriensa kanssa niitä harrastavat Janika Takatalo (temput, koiratanssi ja agility) sekä Justiina ja Arja Mahlamäki (temput, agility, toko ja rally-toko, Justiinalla lisäksi näyttelyt).

Päivä sopii kaikille rodusta kiinnostuneille. Mitään aiempaa kokemusta koiran kanssa harrastamisesta ei vaadita. Tarvittaessa jakaannumme ryhmiin tason mukaan, eli kerro ilmoittautuessasi, jos jo harrastat tai olet harrastanut jotain lajia koirasi kanssa. Voit myös kertoa, jos olet erityisen kiinnostunut jostain tietystä lajista tai vaikka pienistä tempuista ja haluaisit keskittyä tiettyyn lajiin/lajeihin.

Päivä alkaa klo 10, jolloin nautimme tervetuliaiskahvit ja sämpylät Kuralan saunatuvalla. Aamupäivän aikana tutustumme toisiimme ja koiriimme sekä kuulemme nykybolognesen historiasta. Iltapäivän koulutuksiin valmistaudumme tutustumalla bolognesen motivoimiseen ja palkitsemiseen. Myös kaikki bologneseen liittyvät kysymykset ovat tervetulleita, vastaamme parhaamme mukaan!

Klo 12 syödään lounas päärakennuksessa. Lounaan ajan koirat odottavat häkeissä/kasseissa saunatuvalla (tai autossa). Klo 13 siirrymme agilityhallille ja tutustumme lajeihin Janikan, Justiinan ja Arjan opastuksella. Harjoitusten lomassa juomme iltapäiväkahvit. Päivä päättyy klo 16.

Päivän hinta:
Varsinainen jäsen 25 €
Perheen muut varsinaiset jäsenet 22 €
Perhejäsen, jos perheen varsinainen jäsen osallistuu 22 €
Perhejäsen, jos perheen varsinainen jäsen ei osallistu 25 €
Alajaostoon kuulumattomat 35 €

Hinta sisältää ohjelman sekä kaikki ruokailut (tervetulokahvi ja sämpylä, lounas sekä iltapäiväkahvi ja pulla).

Ilmoittautumiset 19.11.2014 mennessä osoitteeseen puheenjohtaja@bolognesery.fi.

Saat ilmoittautuessasi maksutiedot.

Kaikki koirat, myös “vääränrotuiset” ovat tervetulleita, kunhan rokotukset ovat kunnossa! (Jos olet epävarma, kysy. Vanhentuneen rokotuksen ehtii vielä uusia ennen bolognesepäivää, varoaika on 14 vuorokautta.) Koiralla tulisi ottaa mukaan häkki, kevythäkki tai kassi, jossa koira voi tarvittaessa odotella. Ota myös tavallinen panta ja hihna (flexi ei koulutuksessa ole hyvä). Lisäksi tarvitaan hyviä koulutusnameja (paljon pieniä, oikeasti herkullisia nameja, joita saadakseen koira on valmis vaikka seisomaan päällään, ei siis esimerkiksi nappuloita) ja mahdollisesti joku lelu, josta koira innostuu (esimerkiksi pallo tai vetolelu, bologneset usein tosin pitävät namia parempana palkkiona, mutta tämä on koirakohtaista ja koira voidaan myös opettaa leikkimään). Ota myös vesikuppi.

Myös naksutin kannattaa ottaa mukaan. Sen saa ostaa lähes jokaisesta koiratarvikeliikkeestä. (Naksuissa on usein turhan kova ääni, yleensä vaimeampiääninen, kuulakynän naksahdusta muistuttava ääni on parempi.)

Älä ruoki koiraa aamulla, jotta koulutusnamit houkuttaisivat koiraa mahdollisimman paljon. Ruokaa kannattaa vähentää jo edellisenä päivänä.

Lisäksi varaudu siihen, että agilityhalli on kylmä tila. Ota tämä huomioon sekä omassa pukeutumisessasi että koiran kohdalla. Koira tuskin tarvitsee takkia, kun sen kanssa puuhaillaan, mutta jos koira odottaa häkissä, takki todennäköisesti on tarpeen. Myös viltti, jonka voi kietoa häkin ympärille, on hyvä keino, samoin joku viltti/alusta, joka eristää häkin kylmästä maasta.

Saunatupa, joka on lämmin, on kuitenkin käytössämme koko päivän, ja siellä voi lämmitellä tarvittaessa, myös koiran kanssa. (Päärakennukseen koiria ei saa ottaa.)

Tervetuloa!

lokakuu 19, 2014